Op vrijdag 1 oktober heeft WZK Onderwatersport op verzoek van het Sophia RevalidatieCentrum te Den Haag een duikclinic georganiseerd. In het kader van een kennismakingsweek met diverse sporten was gevraagd of wij cliënten met sportduiken kennis wilden laten maken.
WZK Onderwatersport heeft en aantal IAHD instructeurs en is zelf ook op zoek naar mensen met een beperking om kennis te laten maken met de duiksport.

Om  13:00 uur kwamen de eerste drie kandidaten in het warme (35 gr C) instructiebad voor hun kennismaking.  De beperkingen varieerde van een afgezet onderbeen, een dwarslaesie vanaf de middel tot krachtverlies en/of coördinatievermindering van de ledermaten.  Het zweven in het water was voor allen een geweldige ervaring die in eerste instantie niet was verwacht. Ook het gebruik van perslucht alleen al was een ervaring op zich.
Ook nu bleek weer dat sportduiken voor iedereen mogelijk is. Alleen kost het met een beperking meer inzet en doorzettingsvermogen. Maar met goede wil en de inzet van de nodige vrijwilligers is alles mogelijk.
Het was daarom voor zowel de cliënten van het Sophia als voor de betrokken instructeurs en begeleiders een zeer geslaagde middag. Wij hopen dat meer mensen met een beperking de weg naar het sportduiken zullen vinden en er net zoveel plezier aan zullen beleven als ieder ander. U bent van harte welkom bij WZK om eens te komen kijken en/of deel te nemen aan een proefduik. Neem gerust contact met ons op via de contactpagina.  

 

                    noblogo